SZC logo

Szegedi Szakképzési Centrum

OM kód: 203052 | 6720 Szeged, Stefánia 14.

Intézmény logo

Szegedi SZC Kőrösy József Közgazdasági Technikum

HírekKözérdekű adatokCLASSROOMKRÉTA

Bemutatkozás

Kedves Látogatók!

Tisztelt Szülők, kedves Diákok!

Kőrösy! Siker! Karrier!

Iskolánk, a Szegedi SZC Kőrösy József Közgazdasági Technikum, a város nagymúltú, elméleti és gyakorlati oktatást folytató intézménye, ahol hagyomány a minőség. 135 éve állunk az oktatás szolgálatában, tradíció és innováció egyaránt jellemez bennünket. Korszerű tudás átadása mellett két idegen nyelvet, tízujjas vakírást tanítunk, IKT-kompetenciát fejlesztünk, számos külföldi kapcsolattal rendelkezünk. Tőlünk egyenes az út a felsőoktatásba, illetve végzett tanulóink könnyen helyezkednek el a munkaerőpiacon.

Technikumi keretek között gazdálkodás és menedzsment ágazatban folytatunk oktatást. Célunk olyan szakmai alapozó képzés biztosítása, amellyel a tanulóknak esélyt nyújtunk az érettségi és szakmai végzettség megszerzésére, valamint szakirányú felsőfokú iskolai továbbtanulásra, szakirányú munkába állásra. A nálunk végzettek lehetőséget kapnak az egyetemi képzési idő lerövidítésére szakirányú továbbtanulás esetén.

A nyelvi előkészítő és a nyelvi osztályunkban két idegen nyelvet (angol és német), az informatika és az üzleti orientációjú osztályban angolt vagy németet tanítunk. A gazdálkodás és menedzsment ágazatú osztályaink különböző specializációjúak: A nyelvi előkészítő osztályba azokat a tanulókat várjuk, akik általános iskolában angol nyelvet tanultak, és első évben vagy az angol nyelvet vagy a német nyelvet kívánják emelt óraszámban tanulni. A német nyelv oktatása kezdő szintről indul. Az első évben főként idegen nyelvet tanítunk (összesen 18 óra/hét), valamint tanulást segítő, kompetenciafejlesztő órákon vesznek részt a tanulók.

A nyelvi orientációjú osztályba azokat a tanulókat várjuk, akik általános iskolában angol vagy német nyelvet tanultak, és ezeket kívánják kiemelt óraszámban tanulni a két nyelvvizsga megszerzése céljából. A két idegen nyelv tanítása a nyelvi szinteknek megfelelően csoportbontásban történik.

Informatika orientációjú osztályunkba jelentkezők az informatikát a kerettantervi előírásnál magasabb óraszámban tanulják. Mivel az informatikához szükség van az angol nyelv ismeretére, az első évtől angolt tanítunk, de azok számára, akik általános iskolában nem tanultak angol nyelvet is biztosítjuk a felzárkózás lehetőségét.. A képzés többek között jó alapozást jelent a gazdaságinformatikus, mérnökinformatikus, programtervező informatikus felsőfokú képzésekhez.

Az üzleti orientációjú osztályba felvett tanulók a 9-13. évfolyamon - előképzettségüktől függően - egy idegen nyelvet tanulnak, ez kezdő vagy haladó német vagy angol lehet. A jelentkezési lapon kérjük megjelölni az eddig tanult idegen nyelvet/nyelveket a szinttel együtt. Gyakorlatorientált képzésen belül a tanulóknak lehetőséget biztosítunk a vállalkozás működésének megismerésére tanirodánkon.

Bízom abban, hogy aki a Kőrösyt választja, biztos szakmai tudást és emberi értékrendet sajátít el.

Farkasné Székely Angéla igazgató

Bemutatkozás

Partnereink

SZC logo

Szegedi Szakképzési Centrum


Szegedi SZC Kőrösy József Közgazdasági Technikum

6720 Szeged, Stefánia 14.

Telefon: +36 62/547-157

E-mail: info.korosy@korosy.hu

OM azonosító: 203052


2024Szegedi SZC Kőrösy József Közgazdasági Technikum